Så blev klokken 12 i Århus Karate Klub lørdag den 20. april, og første træning med Murakami Shihan gik i gang. Træningen var for alle bæltegrader, og indeholdte basale men meget detaljerede øvelser, i den første træning lagde han meget vægt på hoften, og vi skulle være afslappede så vi kunne bruge tyngdekraften noget mere til at skabe en mere stabil og stærkere stilling. Så var der lige en halv times pause hvor Jonna, Jens Jørn og jeg selv fik noget energi indenbords inden det gik løs igen.

vlad-sort2013Denne gang var træningen kun for brunbælter og opefter, endnu  engang med vægt på brug af hoften og at være afslappet, men denne gang med en del mere avancerede øvelser, og med meget mere detalje på hvordan man kan udnytte tyngdekræften til sin fordel i sine bevægelser og teknikker, og endeligt kørte vi også kata’en Enpi igennem.

 

Dernæst kørte Jonna, Jens Jørn og jeg hjem i fællesskab og en ny dag kom os i møde. Timerne var gået og nu var det søndag den 21. Denne dag var det i Horsens det foregik, og jeg må sige (som et lille sidespring fra træningspassene) de havde en meget flot dojo, noget jeg virkelig synes var behageligt at komme ind til. Men tiden gik og endnu engang blev klokken 12, og så var det træningstid. Som dagen forinden kørte vi med fokus på hofter og en afslappet krop, og så kørte vi gohon kumite, med fokus på afstand, meget spændende.

Pludselig var træningen ovre, og så var pause også hurtigt ovre, og så kom gradueringstræningen. Murakami Shihan delte os op i grupper efter bæltegrad, og kom rundt i alle grupperne og hjalp dem med deres pensum, han startede nede i vores ende (1. kyu), og vi startede ud med at køre kihon, han fortalte os om vigtige detaljer som han lagde stor vægt på, så vi sugede alle informationen til os som svampe. Dernæst besøgte han de andre højere graduerede, mens vi fik lov til at træne selv. Sidst kom han tilbage til os og kørte kata, så først skulle alle dem der kørte Bassai Dai op, dernæst Jion, og så kom Enpi og til sidst skulle det ikke-eksisterende Kanku Dai hold op. Men da der ikke var nogen der ville køre Kanku Dai fik vi da bare alle sammen lov til at køre den, og det gjorde vi så!

Endnu en halv times pause kom og gik, og nu var det gradueringstid. Yondan og 1. kyu skulle køre kihon først (Yondan hos Murakami Shihan og 1. kyu hos Bruno Shihan), da Yondan var færdige fortsatte 1. kyu’erne med resten af deres pensumopvisning hos Murakami Shihan. En masse nervøse 1. kyu’er stod og ventede på deres tur, og stille og rolig blev alle kørt igennem, det gik vildt for sig både ved Kihon og Kata afdelingen, men især ved Kumite delen, hvor det gik så vildt at en uheldig 1. kyu brækkede kravebenet og måtte en tur på hospitalet. Tiden gik og alle de brune forsvandt og de sorte kom til, nu var det vildt, store og vilde kampe blev kæmpet, nedtagninger, mavepustere og knytnæver blev modtaget og delt ud, og hvor tog det dog et godt stykke tid, det var udmattende at se på. Men tiden gik, de blev færdige og diplomoverrækkelsen kom, folk fik overrakt deres nye grad udover nogle enkelte undtagelser. Men alt i alt var det godt kæmpet af alle deltagere, og jeg vil benytte denne lejlighed til at takke Jens Jørn for at holde mig ud som træningspartner, Kenneth Sensei for at kunne træde ind og hjælpe til med diverse tekniske ting, og især meget Jean Sensei for at have hjulpet, vejledt og alt den tid og energi han har lagt i vores træning. Mange tak!

Oss, Vlad.

Vejle Shotokan Karate-Do | DGI-huset Vejle | Hal 2 | 7100 Vejle
By Free joomla 1.7 Templates