skif-sommerlejr2014-alle

SKIF sommerlejr 2014 var speciel på flere måder. Efter at have været på Vejstrup efterskole i ca. 15 år, var stedet nu skiftet ud med Glamstrup efterskole. Derudover var der bestilt ”et hav af instruktører” til at undervise.

Hele 9 instruktører var der linet up, så der var for alvor mulighed for at dække alles behov. Hvad enten man var mest til rå slagkraft på puder, det tekniske eller lidt mere selvforsvars/dørmandsagtige. Mange af lektionernes overlappede også en smule, så der var også mulighed for at vælge efter, hvem der var instruktør.

Jeg havde fået fornøjelse at være en af instruktørerne. Det var et kæmpe privilegium at få lov til at undervise en masse nye karate-ka’er i emner, som man selv brænder for. Og endelig var der også rig mulighed for selv at træne med hos nogle af de øvrige instruktører.

Alle de træningssessioner, jeg deltog i, var rigtig gode, men jeg vil alligevel gerne lige knytte et par ord til 2 af dem. Den ene var med sensei Milan Holk. Han er politibetjent i det daglige. Han havde lavet en session, hvor vi trænede at forsvare sig selv med det formål stadig at have en ren straffeattest bagefter. Han havde forberedt forskellige virkeligtro situationer, som vi så skulle agere ud fra. En stor prøvelse for de fleste, idet karatefolk har en tendens til ville ”slå sig ud af problemerne”. En rigtig dårlig ide hvis man gerne vil beholde den rene straffeattest :-)

Den anden session var med sensei Lars Henriksen. Lars er kata verdensmester, så temaet i denne time var på hans ”hjemmebane” – nemlig at gå ind og kigge på grundteknikkerne og optimere på dem. Umiddelbart kunne man godt fristes til at tænke, hvor meget er der lige at optimere på en gedan barai. Det skulle vise sig, at der var masser at gå i gang med. Så timen blev til noget teknisk finpilleri :-)

Som det jo altid går, når man er i godt selvskab, så går tiden alt for hurtigt, og jeg ser allerede nu frem til næste års lejr.

Oss
Jean

 skif-sommerlejr2014-inst

Vejle Shotokan Karate-Do | DGI-huset Vejle | Hal 2 | 7100 Vejle
By Free joomla 1.7 Templates