Instruktør/assistent kursus.

Søndag d.2. juni havde Jean Sensei inviteret til instruktør/assistent kursus. Næsten alle assistenter, og 2 instruktører var mødt op.

Vi startede kl. 09.00 med en kop kaffe, mens Jean sensei gennemgik dagens program. Første punkt på dagsordenen var opvarmning. Jean sensei gennemgik en masse om forskellige opvarmningstyper, og kroppens kredsløb. Det var utrolig spændende og meget lærerigt. Efter en times information om kroppen og opvarmning, hoppede vi i vores gi’er.

Inde på måtterne gennemgik vi stillingerne Zenkutsu – dachi, kokutsu-dachi og Kiba-dachi. Vi fik snakket om alt lige fra vægtfordeling, holdning i ryggen og knæenes vinkel, til hvorvidt det er indersiden, ydersiden eller midten af foden som skal rettes lige frem. Det var super rart, sådan at få at gennemgået fra a-z, hvordan man står og bevæger sig helt korrekt i stillingerne, så der ikke længere er usikkerhed eller uenighed omkring dette.

Da vi var færdige med at snakke om stillinger, blev vi delt op i 2 grupper. Vi fik udleveret nogle papirer med tegninger af forskellige spark, stillinger og punkter på hænder og fødder samt parader. Herefter skulle vi så finde ud af, hvad de forskellige ting hed. Nogle af dem kendte vi godt, men der var også temmelig mange udfordringer i blandt. Efter vi havde fået dem rettet, blev vi enige om, at vi nok hellere måtte blive bedre til dette.

Jean sensei gav hver gruppe en kata – henholdsvis Heian Shodan og Heian Nidan. Vi fik udleveret et stykke papir, hvorpå der stod, at vi skulle finde ud af, hvad der var vores kata’s kendetegn, og så skulle vi finde nogle af kataens fokuspunkter. Vi fik ca. 30 min, til at tænke over, hvordan vi ville fremføre, og fortælle om den kata, som vi havde fået tildelt. Selvom vi kender disser kataer, og har udført dem mange gange, var det en meget lærerigt måde at arbejde med dem på, og det vildt fedt at gå i dybden med dem. Der var nogle ting, som jeg i hvert fald ikke tidligere har tænkt så meget over. Midt i alt snakken om kataerne, kom Flemming forbi men en masse kage, og så var vi jo naturligvis nødt til at holde kaffe/kage pause ;). Da vi var blevet fyldt op med sukker, skulle vi vise og forklare Jean sensei, hvad vi var kommet frem til.

Til sidst snakkede vi om betydningen af nogle af de ord, som vi bruger meget, når vi er til træning. Det var ord som: Do, Oss, Zazen, Rei, San, Senpai og Sensei. Det var utrolig spændende og jeg blev i hvert fald klogere.

Da vi var færdige, tog vi alle sammen ud for at spise på Café Conrad. Det var super hyggeligt, og rart at være sammen med vennerne fra karate uden for træning.

Jeg synes bestemt, at det har været en kanon dejlig dag, meget lærerig og i godt selskab. Jeg er overbevist om, at vi alle har lært en masse, og jeg håber meget, at der snart kommer flere kurser som dette.

Jeg finder det meget positivt at blive rettet i det jeg laver, og så få helt ny viden ind, da det er meget vigtigt for mig som assistent, at kunne lære vores elever at udføre stillinger og teknikker korrekt.

Oss Emilie Spatzek

Vejle Shotokan Karate-Do | DGI-huset Vejle | Hal 2 | 7100 Vejle
By Free joomla 1.7 Templates